Sobre estratègies COVID Zero que ens poden ajudar a minimitzar l’impacte de la pandèmia

01/12/2020
Posted in COVID19, salut
01/12/2020 blauadvisors

Sobre estratègies COVID Zero que ens poden ajudar a minimitzar l’impacte de la pandèmia

La nostra directora, Mar Callau, ha col·laborat amb un grup d’experts i professionals de l’àmbit sanitari en un estudi conjunt de l’ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona) i l’Hospital Clínic de Barcelona.

Aquest estudi, que forma part d’una sèrie de notes de debat sobre la crisi de la COVID-19 i les estratègies de resposta, ens explica què és una estratègia COVID Zero i com ens pot ajudar a minimitzar l’impacte d’aquesta pandèmia.

El document ha estat escrit per Anna Llupià (Hospital Clínic), Israel Rodríguez-Giralt (UOC), Anna Fité (consultora), Lola Álamo (Agència de Salut Pública de Barcelona), Laura de la Torre (Hospital Clínic), Ana Redondo (Hospital de Bellvitge), Mar Callau (Blau Advisors) i Caterina Guinovart (ISGlobal) i especifica l’estratègia de control i màxima supressió de la transmissió o estratègia COVID zero.

L’objectiu és mantenir el contagi el més residual possible i eliminar-lo en àrees geogràfiques concretes, augmentant la identificació i el traçat de les cadenes de transmissió, identificant i gestionant els brots alhora que s’integra amb el suport econòmic, assistencial, psicològic i social necessari per assegurar l’aïllament de casos i contactes o estrategia “Cerca, Test, Traçat, Aïllament amb Suport (CTTAS)”.

Podeu llegir el text sencer a https://www.isglobal.org/ca/-/-que-es-una-estrategia-de-covid-cero-y-como-puede-ayudarnos-a-minimizar-el-impacto-de-la-pandemia-

I recordeu: poseu-vos la mascareta, renteu-vos bé les mans i respecteu la distancia física. Ens hi va la salut!

, , ,